Amarant s Kurčaťom a Zeleninou

Suroviny:

  • 1 šálka amarantu
  • 2 šálky vody
  • 2 kurčatá prsia, nakrájané na kúsky
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 čajová lyžička mletej kurčacej korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky soli (alebo podľa chuti)
  • 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia (alebo podľa chuti)
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 šálka čerstvej špenátovej listovej zeleniny

Objavte výživové výhody amarantu a vylepšte svoju stravu už dnes! Kúpte si amarant tu.

Postup:

  1. Pozrite sa na amarant: Amarant je potrebné pred varením prepláchnuť v cedníku pod tečúcou vodou.
  2. Varenie amarantu: V malom hrnci dajte 2 šálky vody a 1 šálku amarantu. Uvaríme podľa návodu na obale (často trvá približne 20 minút). Po uvarení odstráňte z tepla a nechajte ho odpočívať.
  3. Pridajte kurča: Na panvici s veľkým dnom zahrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte kurča a orestujte ho, kým nie je dobre prepečené a získalo zlatohnedú farbu.
  4. Cibuľa a cesnak: Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak k prepečenému kurčaťu a restujte ich, kým cibuľa nezmäkne a nezačne sa zlatobrúno farbiť.
  5. Korenie a zelenina: Pridajte mleté kurčacie korenie, soľ a čierne korenie. Zamiešajte do kurčaťa a cibuľky. Potom pridajte nakrájané červené a zelené papriky a špenátovú listovú zeleninu. Orestujte, kým sa zelenina zjemní.
  6. Servírujte: Na servírovanie položte amarant a na vrch rozotrite kurča s zeleninou. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvou bylinkou podľa svojho výberu.

Toto je chutný a zdravý recept, ktorý vám poskytne zdravý obsah bielkovín a rôzne vitamíny a minerály z amarantu a zeleniny. Dobrú chuť!

Chcete objaviť všetky výhody amarantu? Čítajte náš článok: Amarant: Starobylá Potravina s Modernými Výhodami Pre Zdravie


Publikovaný

v

...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *