Hlivové Rizoto s Hubami a Parmezánom

Hlivové rizoto s hubami a parmezánom je chutným a lahodným pokrmom, ktorý spojuje krémové rizoto s bohatou hlivovou arómou a príchuťou parmezánu. Nasledujte tento postup, ako pripraviť toto jednoduché rizoto:

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky ryže
  • 500g čerstvých húb (šampiňóny, hliva, podľa vlastného výberu)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná na drobné kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na plátky
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 pohár bieleho vína
  • 1/2 hrnčeka parmezánu, nastrúhaného
  • 2 polievkové lyžice masla
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobenie

Výživové Hodnoty:

  • Kalórie: Približne 350 kalórií na porciu
  • Bielkoviny: Približne 8 g na porciu
  • Sacharidy: Približne 50 g na porciu
  • Tuky: Približne 14 g na porciu
  • Vláknina: Približne 3 g na porciu

Auga Šampiňóny marinované BIO 250g

GRIZLY Olivový olej Extra panenský 1000ml

Sonnentor Korenie čierne celé BIO 55g

Postup:

  1. Príprava Húb:
    • Huby dôkladne očistite a nakrájajte na tenké plátky alebo kúsky podľa vašich preferencií.
  2. Cibuľa a Cesnak:
    • Na veľkom hrnci na strednom ohni zahrejte polovicu olivového oleja. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich asi 5 minút, kým nezačnú zmäknúť a zlatohnednúť.
  3. Pridanie Húb:
    • Pridajte nakrájané huby do hrnca s cibuľou a cesnakom. Pokračujte v restovaní a miešaní, kým huby nezačnú meniť farbu a uvoľňovať svoju šťavu. Trvá to približne 10 – 15 minút.
  4. Pridanie Ryže:
    • Pridajte arborio ryžu k hubám v hrnci. Dôkladne premiešajte a restujte ryžu asi 2 – 3 minúty, kým nebude ryža mierne prehriata.
  5. Pridanie Bieleho Vína (Voliteľné):
    • Ak používate biele víno, pridajte ho teraz. Premiešajte a nechajte ryžu absorbovať väčšinu tekutiny.
  6. Pridanie Vývaru:
    • Postupne pridávajte zeleninový vývar po 1/2 hrnčeka a miešajte, kým sa ryža stane krémovou a absorbuje väčšinu vývaru. Pokračujte v pridávaní vývaru, kým nebude ryža uvarená a mäkká. Trvá to zvyčajne asi 18 – 20 minút.
  7. Parmezán a Maslo:
    • Pridajte nastrúhaný parmezán a maslo do rizota. Premiešajte do hladka.
  8. Ochuťte:
    • Dochutte rizoto soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  9. Servírovanie:
    • Hlivové rizoto môžete podávať horúce. Ozdobte ho čerstvými petržlenovými lístkami a prípadne ďalším parmezánom.

Toto hlivové rizoto s hubami a parmezánom je bohaté na chuť a textúru a určite poteší vašu chuťovú poháriku. Môžete ho servírovať ako hlavné jedlo alebo prílohu k iným pokrmom. Dobrú chuť!


Publikovaný

v

...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *