Kuracie Prsia s Brusnicovou Omáčkou

Kuracie prsia s brusnicovou omáčkou je lahodný a osviežujúci pokrm, ktorý spojuje chutné kura s ovocnou a sladkou omáčkou. Nasledujte tento jednoduchý postup na prípravu chutného hlavného jedla.

Ingrediencie:

  • 2 kuracie prsia (bez kostí a kože)
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja alebo masla
  • 1 malá cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 250 ml brusnicového džemu alebo brusnicovej omáčky
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 2 lyžice balsamikového octu
  • 1 lyžička čerstvého rozmarínu alebo 1/2 lyžičky sušeného
  • 1 lyžička čerstvého tymiánu alebo 1/2 lyžičky sušeného

Sonnentor Korenie čierne celé BIO 55g

Olivový olej Extra panenský 1000ml

Olivový olej Extra panenský 1000ml

 Brusnicové čatní

Výživové hodnoty na porciu (predpokladáme 2 porcie z uvedeného receptu):

  • Energia: 450 kcal
  • Bielkoviny: 30g
  • Tuky: 15g
    • Nasýtené tuky: 4g
  • Sacharidy: 40g
    • Cukry: 30g (väčšinou z brusnicového džemu)
  • Vláknina: 2g
  • Sodík: 400mg (závisí na množstve soli a kuracom vývare)
  • Vitamín C: 10mg (z brusníc)
  • Železo: 1.5mg

Postup:

  1. Príprava kurčaťa: Kuracie prsia osolte a okoreňte z obidvoch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednom ohni. Pridajte kuracie prsia a opečte ich z obidvoch strán dozlatova, približne 5-7 minút na každej strane. Kuracie prsia vyberte z panvice a odložte bokom.
  2. Príprava omáčky: Do tej istej panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude mäkká a zlatistá. Pridajte pretlačený cesnak a restujte ešte 1 minútu.
  3. Pridajte brusnicový džem, kurací vývar, balsamikový ocot, rozmarín a tymián. Dobre premiešajte a nechajte zmes prísť k varu. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku bublať a zahusťovať sa približne 10 minút.
  4. Dokončenie: Vráťte kuracie prsia späť do panvice s omáčkou a nechajte ich v omáčke povariť ešte 5-7 minút, aby sa kuracie prsia dobre preliačili omáčkou a boli úplne hotové.
  5. Podávajte kuracie prsia s dostatkom brusnicovej omáčky. Toto jedlo sa skvele hodí k ryži, zemiakovému pyré alebo pečeným zemiakom.

Dúfam, že vám tento recept prinesie radosť z varenia a chutné jedlo!


Publikovaný

v

...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *