Manitoba múka

Manitoba Múka: tajomstvo kvalitného pečenia

Manitoba múka je výnimočný produkt, ktorý si získal srdcia mnohých domácich pekárov a profesionálov. Jej názov je inšpirovaný kanadskou oblasťou Manitoba, ktorá je domovom domorodých obyvateľov. Ale čo robí túto múku tak špeciálnou?

Vlastnosti Manitoby

Manitoba múka je známa svojím vysokým obsahom nerozpustných proteínov, konkrétne glutenínu a gliadínu, ktoré tvoria až 75% jej zloženia. Keď sa tieto proteíny spoja s vodou, vytvárajú lepok. Tento lepok je zodpovedný za pevnú a elastickú štruktúru cesta, ktorá umožňuje vznik jemných bublín pri pečení. Výsledkom je nadýchané a jemné cesto, ktoré je ideálne pre výrobu rôznych pekárenských výrobkov.

Aplikácie v kuchyni

Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam sa Manitoba múka stala neoddeliteľnou súčasťou mnohých receptov. V Taliansku je obľúbená pri výrobe typických pekárenských výrobkov, ako sú croissanty a bagetky. Okrem toho je Manitoba múka kľúčovou ingredienciou pri výrobe špeciálnych pekárenských výrobkov, ako sú Panettone, Pandoro, Colomba a Bomboloni. Vďaka Manitobe môžeme vychutnávať aj vynikajúce francúzske bagety Bageuette a indické Chapati.

Kde sa vyrába?

Manitoba múka sa vyrába mletím špeciálnej pšenice Manital v tradičnom mlyne Antico Molino Rosso. Táto pšenica sa pestuje v Taliansku a Nemecku, čo zabezpečuje jej vysokú kvalitu.

Skladovanie a tipy

Pri zakúpení 5kg balenia Manitoby je dôležité presypať múku do vlastnej uzatvárateľnej nádoby a skladovať ju pri teplote do 24°C s maximálnou vlhkosťou 60%. Toto balenie je určené len na prepravu, nie na dlhodobé skladovanie. Ako bonus, Manitoba múka neobsahuje žiadne stopy pesticídov alebo herbicídov.

Odporúčania od odborníkov

Mnoho odborníkov na pečenie odporúča Manitobu z mlynu Antico Molino Rosso. Medzi nich patrí kvásková odborníčka Lenka Mančíková, ktorá ju využíva pri pečení kváskových makoviek. Ak hľadáte inšpiráciu, odporúčame vyskúšať Panettone s kváskom od Silvie Horeckej alebo recepty od nelkafood.sk a mykitchendiary.sk.

Manitoba múka je skutočným klenotom v svete pečenia. Jej jedinečné vlastnosti a vysoká kvalita robia z nej neoddeliteľnú súčasť mnohých kuchýň. Ak hľadáte kvalitné produkty s osobným prístupom, Manitoba múka je tou správnou voľbou.


Publikovaný

v

,
...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *