Pečený Kaleráb s Medom a Rozmarínom

Pečený kaleráb s medom a rozmarínom je jednoduchý, no výnimočný recept, ktorý zdôrazňuje chuť kalerábu a pridáva sladkú arómu medu a vôňu rozmarínu. Toto jedlo je ideálne ako príloha alebo aj samostatný pokrm. Nasledujte tento postup, ako ho pripraviť:

Ingrediencie:

  • 2 kusy kalerábu
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu (roztrhnuté na menšie kúsky)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

GRIZLY Kvetový zmiešaný český med 720g

GRIZLY Olivový olej Extra panenský 1000ml

Sonnentor Korenie čierne celé BIO 55g

Výživové Hodnoty:

  • Kalórie: Približne 100 – 150 kalórií na porciu (približne 100 g kalerábu)
  • Bielkoviny: Približne 1 – 2 g na porciu
  • Sacharidy: Približne 20 – 25 g na porciu
  • Tuky: Približne 3 – 5 g na porciu
  • Vláknina: Približne 4 – 6 g na porciu

Postup:

  1. Príprava Kalerábu:
    • Predhriatie rúry na 200 stupňov Celzia.
    • Kaleráb dôkladne očistite a nakrájajte na rovnomerné kúsky alebo hranolčeky. Optimálna hrúbka krájania je približne 1 cm, aby sa kaleráb piekol rovnomerne.
  2. Položte na Plech:
    • Položte kúsky kalerábu na plech s papierom na pečenie alebo do pekáča. Rozprestrite ich tak, aby boli v jednej vrstve, čím sa zabezpečí lepšie pečenie.
  3. Med a Olej:
    • V malom hrnci zohrejte med a olivový olej na miernom ohni, kým sa med úplne nerozpustí.
  4. Pridajte Rozmarín:
    • Rozmarín nasekajte na menšie kúsky a pridajte ho do zmesi medu a oleja. Dobre premiešajte.
  5. Polejte Kaleráb:
    • Zmes medu, oleja a rozmarínu nalejte na kaleráb. Uistite sa, že sú kalerábové kúsky dobre pokryté touto zmesou.
  6. Ochuťte:
    • Dochutte kaleráb soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Pečenie:
    • Pečte v rúre asi 20 – 25 minút, alebo kým kaleráb nebude zlatohnedý a mäkký. Pravidelne ich otáčajte na plechu počas pečenia.
  8. Servírovanie:
    • Pečený kaleráb s medom a rozmarínom môžete servírovať horúci. Môže slúžiť ako chutná príloha k mäsu alebo aj samostatný pokrm.

Tento recept je rýchly a jednoduchý, no jeho výsledkom je jedinečná chuť, ktorú získate kombináciou kalerábu, medu a rozmarínu. Môžete ho vyskúšať ako zaujímavú a zdravú alternatívu pre vaše jedlá v chladných jesenných dňoch. Dobrú chuť!


Publikovaný

v

...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *